us_nyhende.png
Heim Epost Sidekart

Ulsteindalen – Lisjevatnet - Nibben

Distanse              13,5km

Tid                       1,5 – 2 timer

Høydemeter         404m

Egner seg for:      Litt viderekomne; Vei, bratt grusvei, steinete sti, rask traktorvei.

Husk stivett reglene når du beveger deg utenfor veien!

ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.png
Beskrivelse

Start / slutt:       Parkering tilgjengelig ved Ulstein ungdomskule.

Start med å sykle utover mot Ulstein og Flø.

Sving inn til høyre ca 100m før  du kommer til den gamle Ulstein skulen.  På nedsiden av veien ligger Ulstein småbåthavn.

Fortsett så oppover grusveien forbi Ulstein vannkraftverk og helt opp til demningen i enden av Lisjevatnet.

Kryss over demningen, og husk å ha igjen portene etter deg.

Følg den til tider meget våte stien oppover og langs siden av vatnet. Etter hvert kommer du til en slags hellelagt stiparti og etter noen få meter må du svinge til høyre opp og vekk fra vatnet.

I krysset på toppen av bakken deler stien seg. Ta av til høyre og nyt den tekniske steinete nedoverbakken til elven.

Kryss over elven og følg stien videre til du kommer til en stor stein midt i et kryss i stien. Ta av til høyre. Her er stien ofte våt og dårlig definert, men stort sett fast. Fortsett nedover til du krysser en bekk / gjørmehull.

Sykle gjennom gjørmehullet opp en liten kneik, bortover ryggen før stien vender ned en artig liten nedoverbakke langs skogkanten. Pass på å se opp for andre stibrukere og brems opp i god tid om du møter på folk.

Stien svinger skarpt til venstre og blir til en traktorvei. Her går dett virkelig fort nedover med noen fine muligheter for å øve på små hopp og svingeteknikk.

Fortsett ned til sjøen, sving til venstre og sykle tilbake til start.

ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.png
ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.jpg

Mulige variasjoner

  1. Sykle over Bugardsmyrene og ned til Skeide  for å sløyfe den første/siste delen på veien. Fortsett så ut til Ulstein skule. Stien er ofte våt og vanskelig å forsere.
  2. Svinge til venstre istendenfor høyre ved det store steinen i stikrysset etter elvekryssingen. Du kommer da rundt på den nederste delen av ryggen ned fra skeidshornet. Bratt og teknisk mot slutten (svart?).
TIRSDAGSTEMPO!!!
TIRSDAGSTEMPO!!!
Tempo treningsritt førstkommande tysdagI mangel av konkurranse sett vi igong ein uformell treningstempo T/R Flø frå reiten i Ulsteinvik. Løypa vert i alt i underkant av 18 km med 150 høgdemeter. Vi sett igong med første start 18:00 og avsluttar med rolig nedsykling i fellesskap etter endt ritt. Dette blir heilt uformelt og bare på gøy, så her er det ingen terskel for å møte opp. Ein får ikkje bruke temposykkel og spesialutstyr, her stiller alle likt med vanleg landevegssykkel.  Vi vil gje vekk eit gåvekort på 300kr frå Intersport til ein tilfeldig deltakar, det ryktast ei lita oppmerksomheit til pallplassane også, vel møtt! Leiar.
14.05.20 23:10
Reisebrev fra Costa del Sol
Reisebrev fra Costa del Sol
Her kjem eit lite samandrag av treningsleiren i Spania før Covid-19 plutselig satte alt på hovudet....Det var tre reisesjuke karar som møtte opp på Vigra ein kald, men fin dag i starten av Mars. For dei tre musketerane Frode Skauge, Martin Hovden Hareide og Peter Hagelund Horn låg 13 dagar på den godt kjente solkysten. Desse 13 dagane skule brukast på å få mange mil i beina og virkelig legge grunnlaget sesongen 2020.  Etter ei lang reise med to mellomlandingar og noko treig baggasje (dei har siesta heile døgnet i Spania) kom perane seg fram på hotellet. Valget kom på Holiday World Resort i Fuengirola like sør for Malaga. Hotellet har bra standard med stor veranda og kjøkken på rommet. Dette kom godt med for svoltne syklistar som ville nyte ettermiddagssola. Første dag på sykkelen gjekk innover i landet, vi lærte fort at Leikong-bakken er ganske slak i forhold til kva Andalucia har å skilte med. Men vi kom oss omsider til turens høgaste punkt Repetidor på over 900 meter. Etter dette gjekk turen i kupert og vakkert landskap innover landet før vi fann ei alternativ rute heim.  Dei to neste dagane kom begge på 110km, og høgdemeter blei spist som om det var popcorn. Etter tre lange dagar på sykkelen blei dag fire ein noko kortare tur, på denne turen fekk vi også selskap av Espen Sæther som syklar for Bergen sykkelklubb. Planen var at han skulle være med oss resten av oppholdet, men som dei fleste skjønner viser det seg at det skulle være ein stor kinesisk elefant i rommet som skulle sette ein stoppar for det, men meir om det seinare. Etter ein kviledag som bare kunne skilte med 1000 høgdemeter og 66km var vi klare for turens lengste og flottaste tur som tok oss oppp eit dalføre nord for Malaga. Her hadde vi milevis med ny asfalt og meir eller mindre bilfrie vegar. Dette er virkelig ei rute som må opplevast om ein skal kalle seg sykklist. Turen enda på over 14 mil og høgdemåleren passerte også 2000 høgdemeter slukt. For dei som er interesserte i tal hadde vi 26km/t i snittfart på litt over 5 timar sykling. Wattmåleren til undertegnede viste ett snitt på nesten 250w på turen, det var med andre ord ein knall dag på setet.  Etter denne turen begynte ting fort å snu mot det værre, det vart plutselig innført karantene når vi kom heim og situasjonen i verden hadde endra seg til det verre. Dagen etter vart brukt til mykje telefon heim, men vi rakk ei kortare økt på ettermiddagen med intervallar i fjella. Dette skulle vise seg å bli siste tur for denne gang.  Dagen derpå blei brukt til å booke alt for dyre flybillettar heim etterfulgt av pakking av koffert. Vi forsøkte å nyte freden på solsenga ein siste dag då vi såg at turen dessverre fort gjekk mot slutten noko prematurt. Som ei oppsummering er vi alle enige om at Andalucia i Spania e eit mekka for sykkel, temperaturar på linje med Gran Canaria kombinert med variert terreng i området gjer at det har alt ein kunne ønske seg, spesielt dersom man er en hund etter høgdemeter. 
24.03.20 22:24
Årsmøte 2020
Vi inviterar til årsmøte i Ulstein omegn sykkelklubbÅrsmøtet vert i år som ifjor i Ulsteinhallen. Det vert servert mat med oppmøte 19:00. Vi håpar so monge som mogleg velger å kome, meir info kjem når det nermar seg. Vel møtt,  Leiar.
12.02.20 18:45

 

Ulstein Nordea-rittet 2017

NYE HOVUDSPONSORAR
Vi har no teikna nye treårige sponsoravtalar med seks bedrifter i Ulstein og Hareid.Rolls-Royce og Hareid Rør & Interiør AS.
Vi har avtaler med:
Intersport Staumane og Aktivtrening