us_nyhende.png
Heim Epost Sidekart

Ulsteindalen – Lisjevatnet - Nibben

Distanse              13,5km

Tid                       1,5 – 2 timer

Høydemeter         404m

Egner seg for:      Litt viderekomne; Vei, bratt grusvei, steinete sti, rask traktorvei.

Husk stivett reglene når du beveger deg utenfor veien!

ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.png
Beskrivelse

Start / slutt:       Parkering tilgjengelig ved Ulstein ungdomskule.

Start med å sykle utover mot Ulstein og Flø.

Sving inn til høyre ca 100m før  du kommer til den gamle Ulstein skulen.  På nedsiden av veien ligger Ulstein småbåthavn.

Fortsett så oppover grusveien forbi Ulstein vannkraftverk og helt opp til demningen i enden av Lisjevatnet.

Kryss over demningen, og husk å ha igjen portene etter deg.

Følg den til tider meget våte stien oppover og langs siden av vatnet. Etter hvert kommer du til en slags hellelagt stiparti og etter noen få meter må du svinge til høyre opp og vekk fra vatnet.

I krysset på toppen av bakken deler stien seg. Ta av til høyre og nyt den tekniske steinete nedoverbakken til elven.

Kryss over elven og følg stien videre til du kommer til en stor stein midt i et kryss i stien. Ta av til høyre. Her er stien ofte våt og dårlig definert, men stort sett fast. Fortsett nedover til du krysser en bekk / gjørmehull.

Sykle gjennom gjørmehullet opp en liten kneik, bortover ryggen før stien vender ned en artig liten nedoverbakke langs skogkanten. Pass på å se opp for andre stibrukere og brems opp i god tid om du møter på folk.

Stien svinger skarpt til venstre og blir til en traktorvei. Her går dett virkelig fort nedover med noen fine muligheter for å øve på små hopp og svingeteknikk.

Fortsett ned til sjøen, sving til venstre og sykle tilbake til start.

ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.png
ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.jpg

Mulige variasjoner

  1. Sykle over Bugardsmyrene og ned til Skeide  for å sløyfe den første/siste delen på veien. Fortsett så ut til Ulstein skule. Stien er ofte våt og vanskelig å forsere.
  2. Svinge til venstre istendenfor høyre ved det store steinen i stikrysset etter elvekryssingen. Du kommer da rundt på den nederste delen av ryggen ned fra skeidshornet. Bratt og teknisk mot slutten (svart?).
Sparebank 1 Fondo utsatt til 20 September!!!
Grunna dårlege vær meldingar utsett vi løpet ei veke.
11.09.20 17:17
Sparebank1 Fondo
Sparebank1 Fondo
Vel møtt til Sunnmøres første Gran Fondo.Vi i Ulstein omegn sykkelklubb inviterar alle som ønsker til å ta del i Sparebank 1 Fondo 20 September. Arrangementet er eit ritt utan sammenlagt tidtaking, det er derfor ikkje om å gjere å komme først til mål, men ha dei beste opplevingane. Det vil dog bli lagt inn i alt fire segment gjennom Strava undervegs der det vil bli kåra ein vinnar for beste tid for dei som ønsker å konkurrere litt. Vi legg til rette for lav terske og lave skuldre, det vert plassert mat/drikkestasjonar undervegs, samt mekanisk hjelp om ein treng det. Ved start og mål ved Sparebank 1 sine lokale i sentrum vert det lagt opp til litt sosialt med mat og snacks for alle deltakarar. Vi kjem i tillegg til å ha ein stand der vi kan hjelpe med sykkelmekking.  Vi delar rittet i to delar der den eine er kortare enn den andre. Begge løypene følger samme rute i starten før dei går frå kvarandre etter drøyt 3 mil. Det er innlagte grusparti for å legge inn litt krydder i løypa. Lang rute: Ulsteinvik-Snipsøyrdalen-Hjørungavåg-Hareid-Fjelle-Haddal-Myrvåg-Stokksund-Gursken-Ulsteinvik. 103km og 1350 høgdemeter. Kort rute: Ulsteinvik-Snipsøyrdalen-Hjørungavåg-Hareid-Ulsteinvik. 43 km og 650 høgdemeter. Segmenta med tidtaking (frå Strava) er markert med blått i kartet. Det vil også være tydelig merka i løypa med KOM start og slutt. Løypa vil ellers være godt merka med piler. Håper dette kan verte eit kjekt lavterskel arrangement der alle kan ha det kjekt.
01.09.20 23:06
Ålesundsrittet 2020
To frå Ulstein OSK sto på startstreken i årets utgave.Det 94 km lange ålesundsrittet gjekk av stabelen søndag, med Heine Kulø og Peter Horn til start frå Ulstein. Rittet starta forholdsvis roleg med nokon spurtar undervegs. Peter satt vel framme og Heine satt smart lenger bak i feltet og sparte på kreftene.  Tre mann stakk ved ulike tidspunk på første runda av frå feltet, desse skulle feltet aldri klare å ta igjen. Det danna seg eit redusert hovudfelt på ca 8 mann bak utbryterane første gong opp Fiksdal. I hovudfeltet satt Peter aktivt med, då det nerma seg Fiksdalsheia for andre gong blei gruppa på 8 mann splitta og kom stykkevis og delt til mål. Heine fullførte sitt aller første ritt og fekk mykje god trening og lærdom, Peter enda på ein fin 7 plass.
17.08.20 21:51

 

Ulstein Nordea-rittet 2017

NYE HOVUDSPONSORAR
Vi har no teikna nye treårige sponsoravtalar med seks bedrifter i Ulstein og Hareid.Rolls-Royce og Hareid Rør & Interiør AS.
Vi har avtaler med:
Intersport Staumane og Aktivtrening