us_nyhende.png
Heim Epost Sidekart

Ulsteindalen – Lisjevatnet - Nibben

Distanse              13,5km

Tid                       1,5 – 2 timer

Høydemeter         404m

Egner seg for:      Litt viderekomne; Vei, bratt grusvei, steinete sti, rask traktorvei.

Husk stivett reglene når du beveger deg utenfor veien!

ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.png
Beskrivelse

Start / slutt:       Parkering tilgjengelig ved Ulstein ungdomskule.

Start med å sykle utover mot Ulstein og Flø.

Sving inn til høyre ca 100m før  du kommer til den gamle Ulstein skulen.  På nedsiden av veien ligger Ulstein småbåthavn.

Fortsett så oppover grusveien forbi Ulstein vannkraftverk og helt opp til demningen i enden av Lisjevatnet.

Kryss over demningen, og husk å ha igjen portene etter deg.

Følg den til tider meget våte stien oppover og langs siden av vatnet. Etter hvert kommer du til en slags hellelagt stiparti og etter noen få meter må du svinge til høyre opp og vekk fra vatnet.

I krysset på toppen av bakken deler stien seg. Ta av til høyre og nyt den tekniske steinete nedoverbakken til elven.

Kryss over elven og følg stien videre til du kommer til en stor stein midt i et kryss i stien. Ta av til høyre. Her er stien ofte våt og dårlig definert, men stort sett fast. Fortsett nedover til du krysser en bekk / gjørmehull.

Sykle gjennom gjørmehullet opp en liten kneik, bortover ryggen før stien vender ned en artig liten nedoverbakke langs skogkanten. Pass på å se opp for andre stibrukere og brems opp i god tid om du møter på folk.

Stien svinger skarpt til venstre og blir til en traktorvei. Her går dett virkelig fort nedover med noen fine muligheter for å øve på små hopp og svingeteknikk.

Fortsett ned til sjøen, sving til venstre og sykle tilbake til start.

ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.png
ulsteinvik_ulsteindalen_lisjevatnet_nibben_ul.jpg

Mulige variasjoner

  1. Sykle over Bugardsmyrene og ned til Skeide  for å sløyfe den første/siste delen på veien. Fortsett så ut til Ulstein skule. Stien er ofte våt og vanskelig å forsere.
  2. Svinge til venstre istendenfor høyre ved det store steinen i stikrysset etter elvekryssingen. Du kommer da rundt på den nederste delen av ryggen ned fra skeidshornet. Bratt og teknisk mot slutten (svart?).
Ulstein Nordea Rittet 2019
Ulstein Nordea Rittet 2019
Vi arrangerer ritt den 12. mai kl 13:00, ny løype med start ved Leikong Grendahus/skule. Det vert både Turritt og Trimritt. Turrittet syklar to runder med start ved Leikong Grendahus og mål ved Leikong Kyrkje, 94 km.  Trimrittet startar på toppen av Leikongbakken og syklar ei runde med målgang ved Leikong Kyrkje, denne klassa vil slik sett ikkje sykle Leikongbakken. Lengde 45 km.Rittet er eit landevegsritt for: 1) Tur-ritt for klassene 17 år og elder damer og herrar. Start er kl. 1300 for dei som syklar 2 runder. Løypa er 47 km x 2 = 94 km 2) Trimritt for alle aldersklasser inkl. born og unge, born under 13 år må sykle i følgje med vaksen. Desse startar etter at feltet for tur-rittet har passert, ca kl 13:10 og går frå toppen av Leikongbakken, sjå kart og bilete. Desse syklar ei runde på 45 km lengd. Påmelding Turritt her Startkontingent 350,-  Påmelding Trimritt her Startkontingent under 17 år: 100,-/ Over 17 år: 200,- Flott gåvepremie frå Møbelringen vert trekt mellom alle som fullfører:  WONDERLAND® OCTAVE KONTINENTALSENG 150X200 CM - Verdi  kr 14.000
16.04.19 09:59
Ulstein Nordea Rittet 2018 er AVLYST
Grunna omfattande krav til utdanning av vakter har vi desverre avlyst rittet for 2018Ulstein og Omegn Sykkelklubb er svært lei for at vi må avlyse rittet og vil jobbe for å få utdanna og godkjent vakter til 2019 slik at vi kan arrangere rittet igjen. Medlemmer og publikum som ønskjer å hjelpe til enten som personvakt eller motorsykkelvakt kan kontakte klubben.  Arnfinn Oksavik, Leiar tel 90686931
15.05.18 15:40
Film frå Ulstein Nordea Rittet 2017
Himmelhøgt Media & Profilering har laga film frå årets Ulstein Nordea Rittet.
25.05.17 10:03

 

Ulstein Nordea-rittet 2017

NYE HOVUDSPONSORAR
Vi har no teikna nye treårige sponsoravtalar med seks bedrifter i Ulstein og Hareid.Rolls-Royce og Hareid Rør & Interiør AS.
Vi har avtaler med:
Intersport Staumane og Aktivtrening