us_nyhende.png
Heim Epost Sidekart

Orbea cup - gladnyhet for sykkelinteressert ungdom!

For ungdom i klasse M/K 13 - 14 og M/K 15 - 16

Sesongen 2011 introduserer sykkeklubbene i Møre og Romsdal en ny sykkel-cup for jenter og gutter mellom 13 og 16 år. Cupen har fått navnet Orbea Cup og vil bestå av elleve forskjellige ritt i hele fylket, både terreng- og landeveisritt.

De siste årene har det vært svært få ritt-tilbud for aktive syklister i ungdomsklassene i Møre og Romsdal. De som har ønsket å konkurrere har vært nødt til å reise ut av fylket. Dette vil nå Møre og Romsdal sykkelkrets råde bot på ved å gjennomføre denne cupen, opplyser leder i Møre og Romsdal Sykkelkrets, Arne Vik. Han forteller at alle som vil kan være med på konkurransene. Det stilles ikke krav om klubbtilhørighet eller avansert sykkelutstyr. Det eneste kravet er at rytterne stiller med hjelm og at de løser en engangslisens pr. ritt for å være forsikret ved eventuelle uhell som kan inntreffe. De nye regle fra NCF må selvfølgelig følges, ang. girutvekling og at syklene i disse klassene ikke skal være under åtte kilo. Det blir måling og veiing før start.

Det er om å gjøre å være med på flest mulig av cuprittene, der de sju beste rittene blir tellende. Det vil bli gitt poeng for hvert ritt, og vinner av cupen blir den som har best sammenlagt poengsum. Hovesponsoren, Topbikes, har gitt sykler og sykkelutstyr til arrangementet til de som vinner sammenlagt, når det siste rittet i cupen har gått. Men det vil bli trukket premier i hver klasse, for hvert ritt som klubbene/kretsen står for. Klassene blir oppdelt i M/K 13-14 og M/K 15-16.

Rittene i Orbea Cup vil bli:

 • Ulstein Nordea rittet, 25. april
 • Vårmila, Kristiansund 1. mai
 • Tilrittet – Tomrefjord, 8. mai
 • Ålesundrittet, 15. mai
 • Tilterreng – Tomrefjord, 22. mai
 • Nibberittet – Geiranger, 12. juni
 • Orbea Trollstirittet, 2. juli
 • Isfjorden rundt, 3. juli
 • Molde Challenge, 16. juli
 • Ørstarittet, 7. august
 • Sykkylvsrittet, 21. august

 PÅMELDING TIL ULSTEIN NORDEA RITTET ER HER PÅ HEIMESIDA VÅR!!

Siste nytt frå Istrian Spring Trophy - Martin Notøy Nevstad

Torsdag 17.03 var det gjekk årets første prolog av stabelen. Den var på 5,8 km.

Martin melder: "Det gjekk kjempe bra i dag! 103 plass av 193. Sjuande beste frå Noreg av dei 23 som er her, frå m.a Joker-Merida og Sparevanken-vest som er nokre av Noregs beste lag! Heilt sjukt, høgt nivå!! Mange x-proffar og gode profflag. Eg er kjempefornøygd.

Fredag 18.03 var det 150 km fellesstart, og Martin var klar. Etter målgong kjem denne meldinga: "Hehe, kom inn rett bak hovedfeltet. Bra dag i dag også, med tanke på flat etappe".

Martin i Kroatia

Martin og to andre frå Nesset Elite er i Kroatia og deltek på eit stort UCI-ritt, der han konkurrerer med nokre av dei beste stjernene. Han deltok i går, søndag, på det første rittet, og skal torsdag strarte på det andre rittet der sør.

Han sende ei melding etter rittet, der han skriv:

"Eg har det heilt ok, men er litt tung i beina. Datt av etter 1,5 runde (av 8). Knall hardt tempo i sterk vind. Feltet vart delt etter 1 km. Det er veldig sundt for meg å få sjå kvar lista ligg på UCI-ritt. Eg fann ut at det var høgt, men skal klare å nå opp dit!! 160 startande og 90 som fullførte. Det seier ganske mykje om kor hardt kjør det var, sjølv på ei padde flat etappe. Men eg har lært veldig mykje og vil meir.

Ny kjangs på torsdag, då er det 5 mils prolog."

 

Vi heime får hei og sende nokre varme tankar før torsdag rittet. HEIA MARTIN!!

Bilder i frå treningsleiren på La Manga

Treningsleiren sine siste to dagar

Fredag 4. mars

Denne dagen sykla heile gjengen inn til Portman og heia på m.a. Contador som deltok i eit større ritt "Vuelta a Murcia" 1.etappe. Det var litt av ei oppleving for alle. Nordmannen Lars Petter Nordhaug, som syklar for Sky, såg at det var nordmenn og tok seg tid til å helse på. Rett etter at ryttarane hadde passert, kom uveret frå natta igjen innover området her. Lynet slo ned i nærleiken fleire gongar, og regnet fossa formeleg ned. Men alle kom trygt heim, så våte at det var nummeret før tørketrommel på heile gjengen.

Men humøret er på topp sjølv i slike stunder, så det er ein fornøyelse å vere saman med denne gjengen.

 

Laurdag 5. mars:

Denne dagen ville karane sykle ein lenger, klatreetappe for skikkeleg å få ut alt, før vi skal pakke sakene for heimturen i morgon. Dei la i veg i solskinnet, sjølv om temperaturen berre er 14 gr. og lettskya med ein kald sidevind. Det resulterte i 10 mil, med skikkeleg styrketråkk i fjellområdet sørvest for La Manga. Dei tøffaste klarde tre lange bakkedrag. Etter dette trena dei igjen på rulle, så no går det unna. Vel "heime" venta det også i dag ferdig havregraut, a la La Manga, til svoltne kara.

Det som står igjen no er rydding, pakking og ein siste kveld ute på restauranten i nærleiken. Tidlig i morgon set vi nasa mot nord.

Forhånd.1...19202122232425...42Neste

 

Ulstein Nordea-rittet 2017

NYE HOVUDSPONSORAR
Vi har no teikna nye treårige sponsoravtalar med seks bedrifter i Ulstein og Hareid.Rolls-Royce og Hareid Rør & Interiør AS.
Vi har avtaler med:
Intersport Staumane og Aktivtrening